✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

VALÓBAN JÓ MINDAZ, AMIT TESZ?

2023. július 28. - KMAKH

blog_2023_07_28_butler_kk_minden-jo-amit-tesz.png

Jézus Krisztus minden egyes csodája, gyógyítása ámulatra méltó! Azt mondták az emberek róla: milyen jó mindaz, amit tesz. Nem is tudták mekkora súlya volt annak, amit mondtak. Mert az Úr Jézus mindig, mindent, mindenkivel jól cselekszik. Érdemes odafigyelni viszont arra a kifejezésre, hogy jó MINDAZ, amit tesz. Mert ebben van egy feddés és egy kihívás is a számunkra. 

Az Úr Jézus semmit nem tett félválról vagy közömbösen, érdektelenül. Mindent amit tett, kitűnően és kiválóan tette. Ez megfedd minket, mert erősen valószínű, hogy rólunk az emberek nem mondhatják el azt, hogy: jó mindaz, amit tesz. Mert sokszor közömbösek, hanyagok vagyunk, főleg a lelki dolgokban. Csak éppen az abszolút minimumot adjuk bele sokszor. Az Úr Jézus a maximumot nyújtotta mindenben. Legfeljebb annyit mondhatnak rólunk az emberek: jó sokminden, amit tesz! De nem minden!

Másodsorban a szövegben a dicséret abból fakad, hogy Krisztus a süketet látóvá tette és a néma száját megnyitotta. Azonban néha Krisztus megengedi, hogy a halló ne halljon, a beszélni képes megnémuljon, a látó megvakuljon, a járni képes megbénuljon és hogy aki élt meghaljon. Amikor ezek a dolgok megtörténnek valóban próbára teszik a Krisztusba vetett hitünket. Könnyű azt mondani, hogy jó mindaz, amit tesz, amikor jólétben élünk; de amikor csak a bajok növekednek a jólét helyett, amikor betegség jön egészség helyett, amikor próba váltja fel életünkben a nyugalmat, talán nem lennénk készek olyan határozottan mondani, hogy valóban jó mindaz, amit Krisztus velünk tesz. Viszont helyzetünktől függetlenül Ő mindent jól kézben tart, javunkra fordítja. Nincsenek ez alól kivételek.

Keresztelő János szembesült ezzel a próbával. Ő volt a leghűségesebb Jézushoz, és kiválóan végezte a reá bízott szolgálatot. Aztán hat hónapnyi hűséges tanítás után, bebörtönözték majd lefejezték. Hol volt Krisztus? Mindent jól tett akkor? Miért nem lépett közbe Krisztus, hogy kihozza Keresztelő Jánost a börtönből? Bár Jánost nagy igazságtalanság érte, Krisztus mindent jól tett. A szenvedés, amely Keresztelő Jánost érte csak még sokkal szebbé és gazdagabbá tette mennyei jutalmát.

Lázár története egy másik olyan eset, ahol nehéz volt akkor kimondani, hogy Jézus jól tette, amit tett. Lázár nagyon beteg lett és a testvérei, Mária és Márta, üzentek Krisztusnak arról, hogy Lázár nagyon beteg. Jézus halogatta az indulását, míg Lázár meg nem halt. Mindent jól tett akkor? Igen, bizonyosan Ő jól cselekedett! Mivel Lázár halála alkalmat adott Krisztusnak arra, hogy egy sokkal nagyobb csodát tegyen, mintha Lázár nem halt volna meg, hiszen a halálból támasztotta fel őt, nem csak felemelte a betegágyból. Ennek a nagy csodának eredményeként sokan hittek Jézusban a zsidók közül (János ev. 12:11).

Igen, Krisztus valóban mindíg mindent jól tesz, és ennek tudata nagyon értékes és nagy segítség a próba idején. Reményt ad, amikor remnytelennek tünnek a dolgok. Értelmet ad, amikor minden értelmetlennek látszik. A legnehezebb időben is megtart az úton. Tartsd mindíg szemelőtt ezeket az igazságokat és ez mindíg segít, hogy helyesen cselekedj, bármi ér életed során!

kmakh_profile_hun_flag_small.pngForrás © John Butler: Studies of the Savior - His Miracles

Healing a deaf and dumb man

- munkája nyomán, fordította: Kelemen Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr8618180817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása